Valutakurs for Norske kroner

Når man skal veksle fra Norske kroner til Danske kroner eller omvendt, anvendes vekselkursen for de pågældende valutaer. Du kan bruge kursforholdet herunder eller benytte vores valutaomregner til at omregne valutakurser og velkselkurser. Valutakursen er baseret på prisen i Danske kroner for 100 NOK.

1 NOK  =  0.80 DKK
1 DKK  =  1.25 NOK

NOK kursen er lige nu: 79.70. Kursen er steget med 0.05 kr. siden igår. De sidste 30 dage er kursen steget med 0.19 kr.

 
 

Mere info om Norske kroner

Norske kroner er den officielle møntenhed og gangbare valuta i Norge og de Norske territorier. På modersmålet Norsk hedder valutaen Norske Krona. ISO 4217 koden for norske kroner er NOK, men i daglig tale forkorter man blot til "kr" ligesom i Danmark. Kronen er indelt i kroner som primær valuta, og ører som sekundær valuta i forholdet 1 krone = 100 ører.

Den norske krone blev indført i 1875 som erstatning for den hidtidige speciedaler. Denne indførelse sikrede Norge indlemmelse i den skandinaviske mønt union. Under den tyske besættelse af Norge i 2. verdenskrig, var kronen bundet til den tyske Rigsmark i forholdet 1 krone = 0,6 rigsmark. Der findes også andre møntenheder med navnet krone, som for eksempel svenske kroner, danske kroner, islandske kroner, tjekkiske kroner og estiske kroner.