Valutakurs for Euro

Når man skal veksle fra Euro til Danske kroner eller omvendt, anvendes vekselkursen for de pågældende valutaer. Du kan bruge kursforholdet herunder eller benytte vores valutaomregner til at omregne valutakurser og velkselkurser. Valutakursen er baseret på prisen i Danske kroner for 100 EUR.

1 EUR  =  7.44 DKK
1 DKK  =  0.13 EUR

EUR kursen er lige nu: 744.44. Kursen er faldet med -0.01 kr. siden igår. De sidste 30 dage er kursen steget med 0.36 kr.

 
 

Mere info om Euro

Euro'en er den officielle anvendte valuta i det meste af den europæiske union - EU. Det skal nævnes at Danmark og visse andre europæiske lande ikke har tage Euroen til sig og anvender nationale valutaer i stedet. I EU anvende Euroen i dag i 16 forskellige lande af over 340 mio. indbyggere. Valutaen repræsenteres ved eurosymbolet: € og 1€ = 100 (euro)cents.

Før 1999 eksisterede et europæisk møntsamaarbejde kendt som European Currency Unit, forkortet ECU eller ÉCU. Den 1. januar 2002 blev Euroen indført i Belgien, Frankrig, Finland, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Portugal, Spanien, Tyskland, Østrig og Luxembourg. Først i 2007 blev møntsamarbejdet udvidet til at inkludere Slovenien, og i 2008 fulgte Cypern og Malta trop. Slovakiet indførte d. 1. januar 2009 også euroen som dets officielle valutaenhed.

På trods af at Danmark opfylder de nødvendige kriterier for at kunne indgå i euro-samarbejdet, er Danmark tilbageholdende og værner om sin nationale valuta kronen. Den øverste administrerende enhed for Euroen er Den Europæiske Centralbank (ECB) der har hovedkvarter i Frankfurt am Main, Tyskland.